RSS-ohje

RSS ohjeen kuvitusRSS on tapa välittää sisältöä verkossa. Sisältö tarjotaan vakiomuodossa, joka ei ota kantaa missä muodossa sisältö näytetään. Materiaalin esitystapa ja muotoilu jäävät siis tietovirtaa käyttävän ohjelman hallintaan. RSS-virtoja tarjoavat mm. media-alan yritykset, yhdistykset sekä yksityishenkilöt.

RSS-virtoja eli feedejä luetaan siis sovellusten avulla. Alun perin tekniikka kehitettiin sisällön jakeluun eri www-palveluiden kesken, mutta viime vuosina standardia käyttäviä työpöytäsovelluksia on tullut markkinoille kiihtyvään tahtiin. Yhteistä sovelluksille on se, että hakevat ne palvelimelta tuoreimman RSS-tiedoston tietyin väliajoin. Samaa tietovirtaa voi käyttää esimerkiksi uutisotsikoiden esittämiseen www-sivuilla ja näytönsäästäjässä.

Esimerkki: Kalenterin tapahtumien seuraaminen Opera-selaimella

Opera selain on ilmainen selain, joka on saatavilla useille käyttöjärjestelmille (Windows, Linux, Mac, jne.). Asennusohjelman voit ladata täältä.

RSS-ohje - Opera, rss virta

Asennettuasi Operan siirry sivustolle ja klikkaa oranssia RSS-ikonia (osoitepalkin oikeassa laidassa)

Opera-selaimen tilausvahvistus

Vahvista syötteen tilaus

RSS-ohje - Opera, lue syötettä
Sivuston uutiset ja tapahtumat ladataan nyt automaattisesti RSS-lukijaan. Syöte luetaan tietyin väliajoin ja selain ilmoittaa mahdollisista päivityksistä popup-ikkunalla.

Sivun alkuun Sivua muokattu 9.10.2006