Uutiset »
 

SPIN-toiminnan käynnistäminen 26.5.2009

Julkaistu 26.5.2009

Pääkaupunkiseudun SPIN-toiminnan käynnistäminen 26.5.2009, Nokia House Espoo klo 17-19

Tilaisuuden isäntänä toimi Morten Elvang-Göransson Nokialta ja paikalla oli kaikkiaan kuusi osallistujaa: kolme Nokialta, yksi finanssiyrityksestä, yksi ammattikorkeakoulusta ja amerikkalainen tilaisuuden alustaja Dean Leffingwell. Alustuksen aiheena oli ”Patterns, Anti-patterns and the Next Wave of Enterprise Agile Adoption”. Leffingwell käsittelee teemaa laajemmin kirjassaan Scaling Software Agility (2008).

Leffingwellin esityksen lomassa keskusteltiin Agile-kokemuksista. Todettiin, että scrum-master -koulutus on kohtalaisen hyvällä mallilla, mutta product ownerit tarvitsevat myös koulutusta vastuullisessa tehtävässään. Kokemusten mukaan tarvitaan niin technical kuin business owner -roolit. Heikko product ownership johtuu kokemusten mukaan siitä, että product ownerin rooli on ymmärretty väärin: product owner ei ole product manager. Nokialla kokonaista yksikköä (K. Känsälä) johdetaan scrumisti. Lean thinking ja leadership todettiin tärkeiksi myös SPI Manifestoa ajatellen.

Ketterän kehittämisen ja ketterästi toimimisen ytimessä ovat mielestäni tuoteominaisuuksien rajaamisen taito ja kehittämistehtävien vaativuuden arviointi. Niiden avulla ennustettavuus paranee ja ainakin kriittiset vaatimukset täyttyvät kehitettävässä ohjelmistotuotteessa. Leffingwell havainnollisti ajatukseni kaaviona, joka osoittaa miten ketterä työtapa ylläpitää tuotteen markkina-arvoa sitä paremmin mitä nopeammin merkittävät ominaisuudet (shipped solution) ovat markkinoiden hyödynnettävissä.

Seuraava SPIN tapaaminen on elokuussa. Silloin keskitytään SPI Manifestoon (EuroSPI konferenssi Madridissa syyskuussa).

SPIN -terveisin Anne Valsta

anne.valsta (at) haaga-helia.fi

Sivun alkuun Sivua muokattu 26.5.2009