Uutiset »
 

Wärtsilä voitti VUODEN HELP DESK 2009 -kilpailun

Julkaistu 10.9.2009

Vuoden Help Desk 2009 julkistettiin Yhteys 2009 -konferenssissa 10.9.2009. Voittaja on Wärtsilän it-tekninen Helpdesk.

Auditoijien mukaan Wärtsilän Helpdesk on hyvä esimerkki asiakkaan ja ulkoisen palvelutoimittajan luottamuksellisesta ja toimivasta suhteesta. Wärtsilä on siirtänyt teknisen help desk palvelun Intian Bangaloreen vuonna 2007, mutta jo suhteellisen lyhyellä aikavälillä on nähtävissä selkeitä tuloksia ja hyötyjä. Lisäksi kaikilla arvioiduilla suorituskykymittareilla help deskin toiminta on erinomaista ja kaikki asetetut tavoitteet on ylitetty reilusti. Kommunikointi eri tukitasojen, asiakkaan ja toimittajan, Intian ja Suomen välillä on aktiivista ja monisuuntaista.

Vuoden 2009 arvioinnissa käytettiin vertailukohtana tukipalvelustandardia, ITIL-viitekehystä sekä ISO/IEC20000-standardia. Arvioitavat osa-alueet olivat johtaminen, toimintaperiaatteet ja strategia, henkilöstön hallinta, kumppanuudet ja resurssit, prosessit, henkilöstön tyytyväisyys, asiakastyytyväisyys ja suorituskykytulokset (mittareiden arvot).

HDI Nordic on valinnut Vuoden Help Deskin vuodesta 1996 lähtien. Tavoitteena on löytää esimerkillinen asiakastukiyksikkö ja näin kiinnittää huomiota asiakastuen laatuun. Tunnuspalkinto palkitsee hyvistä suorituksista ja motivoi Help Desk -henkilöstöä.

Auditoinnin suorittivat toiminnanjohtaja Mika Johansson FiSMA ry:stä sekä Senior Consultant Liisa Torkkeli Wakaru Partners Oy:stä.

Lisätietoja
Timo Keinänen, HDI Nordic Oy, puh. 010 387 8280.

Sivun alkuun Sivua muokattu 14.9.2009