Uutiset »
 

Mystinen tehokkuus… FiSMA kokous 14.3. klo 13 – 15

Julkaistu 24.2.2011

Mystinen TEHOKKUUS!

Tehostamisen ja tehokkuuden nimissä tehdään ihmeellisiä asioita sekä yksityisissä yrityksissä että julkisissa organisaatioissa. Jokainen yksilö haluaisi olla tehokas, mutta hyvin harva on tyytyväinen omiin aikaansaannoksiinsa. Aina on vähän huono omatunto tekemättömistä töistä, eikä pomokaan kovin usein kiitä. Mikä ihme siinä tehokkuudessa oikein on niin tavoittelemisen arvoista?

FiSMAn toimintasuunnitelmaan on tälle vuodelle laitettu Tehokkuustyöryhmän käynnistäminen. Hallitus käsittämättömässä viisaudessaan on arvellut aiheen kiinnostavan jäsenistöä – ja onhan sellaista viestiä tullut edellisten vuosien jäsenkyselyiden vastauksissakin. Jos SINULLA tai jollakin muulla työyhteisösi aktiivisella jäsenellä on halua osallistua yhteisiin ponnistuksiin FiSMAlaisten tehokkuusymmärryksen kasvattamisessa, ilmoittaudu mukaan työryhmään. Ensimmäinen kokouksemme on Innopoli 2:ssa, Espoon Otaniemessä 14.3.2011 klo 13-15.

Ilmoittautumiset etukäteen sähköpostilla pekka.forselius (a) fisma.fi ja mieluiten 4.3. mennessä niin että osaamme valita sopivan kokoustilan käyttöömme.

FiSMAlla on lähes kahdenkymmenen vuoden historia, jonka aikana tietojärjestelmätyön tuottavuus on ollut hyvin keskeisenä työkohteena.

Parhaillaan on menossa mm. TEHO2010-pilotti, jossa kerätään projektien ja ylläpitotyön tuottavuustietoja. Onko tuottavuus sama kuin tehokkuus?

Ymmärtävätkö kaikki tehokkuuden samalla tavalla? Onko se tehokasta että osallistuu kahdeksaan palaveriin saman päivän aikana? Tai osallistuu kymmenen eri yhtiön hallitustyöskentelyyn? Paraneeko tehokkuus aina kun väkeä vähennetään organisaatiosta? Huononeeko tehokkuus jos projektiin lisätään ihmisiä? Ilmentääkö se ihmisten suunnatonta tehokkuutta, kun yhteistä kokousaikaa ei löydy kahden seuraavan kuukauden ajalle?

Effectiveness, efficiency, performance, delivery rate, productivity, delivery speed, etc… Ei se ole helppoa kansainvälisestikään, vaikka työtä ja tehtäviä siirrellään trendikkäästi maasta toiseen paremman voiton toivossa. Aloitetaan tämä työ avoimin mielin ja ajatuksia vaihtaen, kaikkien työryhmän jäsenten vahvuuksia ja kokemuksia hyödyntäen.

Valmistaudu siis omalta ja organisaatiosi osalta alustamaan keskustelua vaikkapa seuraavalla rakenteella:

•          Miten ME määrittelemme tehokkuuden?

•          Millaisissa tehtävissä MEILLÄ tehokkuutta vaaditaan?

•          Miten tehokkuus ja tehottomuus ilmenevät? Miten sitä mitataan?

•          Kuka MEILLÄ on oikeasti kiinnostunut tehokkuudesta?

•          Mitkä tekijät uskoaksemme vaikuttavat tehokkuuteen eniten?

Kun saamme alustusten pohjalta aikanaan luettelon tehostamisen kohteista ja tarpeellisuudesta, voimme suunnitella jatkoa tarkemmin. Työryhmä asetetaan ”toistaiseksi”, kuten FiSMAn tapana on. Niin kauan työskentelemme kunkin aihepiirin parissa kuin mielenkiintoa ja uutta asiaa riittää. Ajatus on kokoontua muutaman (4-12?) viikon välein.

Rohkeasti mukaan! Jos sinulla on jo nyt joitain täydentäviä ajatuksia ja ideoita aiheen työstämisestä,  tai kysymyksiä, anna tulla vaikka ilmoittautumisen yhteydessä.

Terveisin

Pekka Forselius,

Senior Advisor

Sivun alkuun Sivua muokattu 13.6.2011