Ohjelmiston laatu – SQUARE kurssi/ ISO25000. 9-10.2.2017

Aika: To-pe 9-10.2.2017

Paikka: Innopoli 2, kokoustila Ollila 1&2, Tekeniikantie 14, Espoo

Ilmoittautuminen: Linkki

FiSMA järjestää yhteistyössä Tivia ry ja Oppia.fi verkoston kanssa ISO/IEC 250xx standardiin (tunnetaan myös SQUARE-mallina) perustuvan kaksipäiväisen kurssin 9-10. helmikuuta 2017. Kurssi on pidetty kolme kertaa aiemmin ja on saanut erinomaisen palautteen. Vastaavaa kurssia ei tietääksemme ole Suomessa tai edes Euroopassa saatavilla.

ISO/IEC 250xx (SQUARE) on jatkuvasti kehittyvä ohjelmistojen, järjestelmien ja IT-palvelujen laatumalli ja mittausstandardi. Siinä on lähemmäs 20 erillistä standardia. Kurssilla käydään läpi SQUARE-mallin kokonaisuus ja taustalla olevat laadun perusajatukset. Lisäksi syvennytään erityisesti ohjelmistojen ja järjestelmien laadun mittaustandardeihin ISO/IEC 25022 ja ISO/IEC 25023. Näistä standardeista meillä on käytettävissä viimeisimmät ns FDIS-versiot, jotka ovat myös lopullisia versioita.

SQUARE-mallia ja standardeja on ryhdytty käyttämään laajasti tuotelaadun arvioinnissa sekä ostajien että toimittajien keskuudessa. Mallin käytön ennustetaan lisääntyvän merkittävästi, kun laatukriittisiä järjestelmiä tehdään entistä enemmän. Standardin käyttö on tärkeää etenkin kokonaisvaltaista ja kattavaa tuotelaatua haluaville ja tarjoaville taholle. Näkökulmana on sekä käytön aikainen että kehittämisen aikainen laatu.

Kurssi on kaksipäiväinen. Torstaina 9.2.2017 käydään läpi SQUARE-laatumalli ja laadun mittaamisen perusteet. Perjantaina 10.2.2017 syvennytään laatumittoihin ja opitaan soveltamaan niitä omassa työssä.  Toinen kurssipäivä on suunniteltu niin, että se soveltuu päivitykseksi SQUARE-kurssin jo aiemmin käyneille.

Kurssiin kuuluu tentti, ja sen läpäisseille kirjoitetaan ammatillista pätevyyttä osoittava sertifikaatti.

Kurssin hinta on 890 EUR + ALV FiSMA ry:n jäsenille. Määräalennus on neuvoteltavissa (min 3 osallistujaa). Mikäli osallistuu vain yhteen kurssipäivään (vaihtoehtoisesti 9.2. tai 10.2.) niin osallistumishinta on 550 EUR + ALV. FiSMA ry laskuttaa jäsentensä osanoton.

Luennoitsijoina ovat professori Markku Tukiainen Itä-Suomen yliopistosta ja Senior Advisor Risto Nevalainen FiSMA ry:stä. Kummallakin luennoitsijoilla on useamman vuosikymmenen kokemus laadun mittaamisesta ja standardointivastuiden hoidosta.

Ilmoittaudu kurssille pikaisesti niin saamme sen vahvistettua mahdollisimman aikaisin! Ilmoittautuminen viimeistään 26.1.2017.

Kurssilaisille lähetetään ennakkoon tuhti ennakkoaineisto, jossa ovat mukana SQUARE-laatumallin keskeisten osien viimeisimmät versiot.

Lisätietoja kurssista Risto Nevalaiselta, risto.nevalainen (at) fisma.fi.

Kurssikuvaus sisältää käytännön tietoa osallistumisesta ja yksityiskohtaisen kurssiohjelman: Linkki