FiSMA järjestää SPIN -verkoston työpajan yhdessä SFS:n kanssa.

Aika: keskiviikko 6. toukokuuta 2020 13.00-16.00.

Paikka: Etäkokous (MS Teams), pyydä kokouskutsu ilmoittautumalla tällä linkillä.

Työpajan tarkoituksena on luoda käsitys siitä, millainen tarve ohjelmistotuotannon kentällä on erilaisille ketterän kehittämisen standardeille. ISO/IEC JTC 1 SC7 työskentelee parhaillaan aiheen parissa omassa Ad Hoc työryhmässään, joka tuottaa kolmea teknistä raporttia: 1) Agile principles and practices, sisältö luotu jo 2018, tulossa äänestykseen; 2) DevOps principles and practices, sisältöä kirjoitetaan, luonnos loppuvuonna; 3) Agile readiness criteria, tulossa työryhmän katselmoitavaksi. Ad Hoc työryhmä ei kuitenkaan ole lähtenyt koostamaan näkemystä siitä, mitä asioita ketterän toimintatavan tai DevOpsin ympäriltä pitäisi standardoida. Tästä syystä pyrimme luomaan näkemystä itse.

Emme halua luoda turhia standardeja pölyyntymään, vaan tahdomme tehdä merkityksellistä työtä, joka edistää ohjelmistoalaa. Siksi päätimme SR 314 kokouksessa kutsua tämän työpajan pohtimaan todellista tilannetta. Tahdomme saada ymmärrystä eri näkökulmista. Standardeja voi hyödyntää esimerkiksi ohjelmistojen ja ohjelmistokehityksen hankinnassa, ohjelmistotoimittajana, ketterän kehityksen valmentajana, alan opetuksen suunnittelussa.  Usein vaikuttaa siltä, että ketterän kehittämisen yhteisöt eivät ole erityisen lähellä virallisia standardeja vaikka toimintatavat olisivatkin periaatteessa vakiintuneet. DevOps hakee vielä muotoaan ja tuntuu keskittyvän pitkälti teknisiin kysymyksiin.

Työpajan tulokseksi tahdomme saada näkemyksen siitä, miten yhteisö suhtautuu standardeihin, koetaanko joillekin standardeille tarvetta, ja jos, niin mille ja minkälaisille. Tämä näkemys toimii pohjana sille, kuinka suomalaisina lähestymme kansainvälistä standardointiyhteisöä ja aiommeko edistää ketterän kehittämisen standardointia entistä voimakkaammin. Työpajassa keskustelemme ohjatusti ja kartoitamme standardien tarvetta ja sitä, miten kuhunkin tarpeeseen tällä hetkellä löytyy vastaus ja onko se riittävää.

Tätä kutsua voi jakaa vapaasti eteenpäin. Ilmoittautuminen tapahtuu hyväksymällä kalenterikutsu. Pyydä kalenterikutsu tällä linkillä.

Tapahtuman fasilitaattorin toimii Mitro Kivinen, Fisma ry